Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

”Mistä alkaisinnyt tämän kertomuksen vanhan totuuden…”

Julkaistu 06.03.2019

Näillä sanoilla alkaa Rakkaustarina-kappale, mutta yhtä hyvin ne kuvaavat tämän taiteilijasielun mielenmaiseman poukkoilemista ja ajatusten jäsentymistä, kun yritetään hahmottaa, miten tämä oululainen hippi-hevi-poppari on päätynytkään viihdelaulajiin 2. tenoriksi. Kaikki periaatteessa alkoi kahvikupista ja kysymyksestä työpaikalla, mutta jos tarkastellaan taustojani ensin hieman tarkemmin, niin tämäkin väittämä käy heti paremmin järkeen. Peruutetaan siis ajassa vuosituhannen vaihteeseen.

Lue lisää »

Music is life

Julkaistu 06.02.2019

Mä oon PiukeliPaukeliBumtsiBumtsiBum PiukeliPaukeliräpäDäpäBumbum, tätä mieheni on mulle laulanut jo teinivuosilta lähtien, joka kuvastaa muo aika hyvin.  Oon kohta kolmekymppinen kahden lapsen äiti, jolla on radio pauhannut aina kotona. <3

Musiikki on minulle elämää isolla E:ellä ja tunteita isolla T:ellä. Tasan vuosi takaperin en ollut vielä tietoinen mitä kaikkea se pitää sisällään ja mitä pitää ottaa huomioon.  On mm. erilaisia hengitysharjoituksia, kuorossa äänialat on määritelty stemmojen mukaisesti.  En ollut ikinä ennen kuullut varmaan sanaa stemma. Ja kuinka tärkeää on avata ääni erilaisilla harjoituksilla ennen laulamista.  

Lue lisää »

Musiikki on lähes aina kuulunut elämääni jollain tavalla.

Julkaistu 11.01.2019

Musiikki on lähes aina kuulunut elämääni jollain tavalla. Ensimmäinen ”esiintyminen” taisi olla 4-vuotiaana, kun soitin Pikku Kakkosessa kanteleella kappaleen ”Kehto keinuu hiljalleen”. Kuvaukset tapahtuivat Anisten päiväkodissa. 
8-vuotiaana osallistuin lastenlaulukilpailuun kappaleella Ihme ja kumma sekä Peppi Pitkätossu. En menestynyt kilpailussa mainittavasti mutta kokemus oli hieno. 
Pianon soiton aloitin Veli Kotilaisen oppilaana noin 9-vuotiaana. Lapsuudessa musisoin paljon isoisäni kanssa hänen soittaessa viulua ja minä pianoa.

Lue lisää »

Orkesterimuusikosta kuorolaulajaksi

Julkaistu 05.12.2018

Siitä on paljon aikaa kun äiti päätti että lapsen on saatava hyvä harrastus ja raahasi minut viulutunneille. Olin seitsemän vuotias enkä välttämättä osannut arvostaa hänen intoaan. Myöhemmin viulu vaihtui alttoviuluun mutta mielessä poltteli kitara. Viulun kautta tulivat kuitenkin tutuiksi nuotit sekä musiikin teoria. Myös yhteissoitto muiden kanssa kansakoulujen jousiorkestereissa oli hyvää valmennusta tulevaa varten.

16 vuotiaana päätin kuitenkin, että liika on liikaa ja hankin sähköbasson. Halusin soittaa rokkia. Olin myös opetellut säestämään lauluani kitaralla ja niin minusta tuli laulava basisti rokkibändeihin.

Samaan aikaan olin myös liittynyt TTY:n soittokuntaan ensin isorummun soittajaksi lähinnä marssikeikoille ja myöhemmin siirryin tuubaan. Jostain syystä matalat äänet ovat aina kiehtoneet minua. Soittokuntaan perustettiin Swing band soittamaan kevyempää musiikkia ja siellä minun käteeni annettiin kontrabasso periaatteella tulos tai ulos. Soitin sitä useamman vuoden. Swing bandin kanssa käytiin keikoilla monessa eri ympäristössä ja etenkin pubeissa pääsi lähelle yleisöä mikä antoi soittamiseen aivan oman fiiliksensä.

Soittokunta soitti yleensä isommissa tilaisuuksissa tai marsseilla missä yhteys yleisöön ei välttämättä ollut kovin läheinen. Marssisoittoon liittyy kuitenkin yksi uskomattomimmista tapahtumista joka minulle on keikoilla sattunut. Soitin isorumpua ja kesken soittamisen lenkki jolla rumpunuija oli kiinni ranteessani, katkesi. Nuija lähti lentoon kesken lyönnin ja osui etumaisena soittavaa ykkösklarinetistia päähän. Koko muu soittokunta oli seota tästä, mutta minä kävelin eteenpäin ja tullessani maassa olevan nuijan kohdalle poimin sen kylmän rauhallisesti ylös, ja jatkoin soittamista kuin mitään ei olisi tapahtunut. Klarinetisti kyllä murisi jotain jälkeenpäin.

Lue lisää »

Minäkö laulajaksi kuoroon?

Julkaistu 07.11.2018

Paula Vesala laulaa: ” Mä synnyin siellä missä tytöt ei soita kitaraa…”

Ja minä synnyin siellä missä pojat ei laulaneet kuorossa. Ainostaan vanhat miehet ja naiset lauloivat kuorossa. Lisäksi kuorossa lauloi oma isäni ja lauloihan kaverini Vahteran isä myös sekä naapurin Kalle.

Lue lisää »

OHJELMISTOPOLITIIKKAA

Julkaistu 08.10.2018

Wikipedian mukaan sana politiikka tulee antiikin kreikan kielen sanasta politikos. Se on tarkoittanut ’kansalaisia koskevaa’ eli käytännössä toisiin ihmisiin vaikuttamista maailmanlaajuisesti, kansallisesti tai yksilöllisesti. Voiko siis kuoromme ohjelmistopolitiikka olla globaalia, kansallista tai yksilöllistä vaikuttamista? Kyllä se minusta voi olla. Muutamin esimerkein pyrin kuvaamaan oman kokemukseni kuoron ohjelmistopolittikan vaikutuksista.

Lue lisää »

Sopraano olikin mies

Julkaistu 05.09.2018

Olen laulanut Salon viihdelaulajissa ykkösbassona viime syksystä lähtien. Älkää olko huolissanne; muutamat miehet ovat vajonneet vielä alemmaksi.

Kaikkiaan olen laulanut kuorossa kolmisen vuotta, joten olen näissä hommissa vasta aloitteilija.

Vaikka me kaikki olemme omia persooniamme, kuorolaulajissa on kokemukseni mukaan jotain hienolla tavalla samaa. Sen voi tiivistää yhteen sanaan: tervetuloa. Olen tuntenut itseni tervetulleeksi joukkoon heti koelaulusta alkaen. Oma paikka kuorossa ja läheisimmät toverit ja tukijat ovat löytyneet helposti.

Lue lisää »

Kun laulattaa!

Julkaistu 06.06.2018

Eija! Eija ehdotti, että tulepa Viihdelaulajiin. Ehdotusvuosi oli vielä liian kiireinen opiskeluni vuoksi, mutta v. 2004 kesän jälkeen sovin pääsykoeajan silloisen kuoronjohtajan Johannan kanssa. Läpäisin ja saman tien jäin harjoituksiin. Syksy olikin heti tehokasta lauluharjoitusta, koska joululaulut piti saada esityskuntoon ja äänittää levyksi vielä ennen joulua. Eija oli ehdottaessaan kuoroa ajatellut minut sopraanoihin, mutta Johanna sijoitti minut ensin ylempään alttoon ja sieltä joulun jälkeen alempaan alttoon. No, alttoahan olen aina ennenkin laulanut.

Lue lisää »

KUOROLAULUA PUOLI VUOSISATAA

Julkaistu 02.05.2018
Lue lisää »

Mainoksen uhrina viihdelaulajiin

Julkaistu 04.04.2018

Laulaminen on ollut lähellä sydäntäni, pienestä lähtien. Kuorolaulu-ura alkoi alakoulun kuorosta muuttuen luokka-asteen vaihtuessa yläkoulun ja lukion kuoroon sekä musiikkiopiston kuoroihin. Opiskelujen aikana kuorolaulu vähän jäi, mutta musiikki pysyi muussa muodossa rinnalla koko ajan.

Työuran alussa laulaminen tuli taas vahvemmin kuvioihin mukaan, kun liityin opettajien sekakuoroon. Tuon kuoron toiminta hiipui pikkuhiljaa johtajan jäätyä eläkkeelle. Kuorolaulusta taas innostuneena jäi kuitenkin halu laulaa sekakuorossa ja aina silloin tällöin mieleen pulpahti ajatus, että pitäisikö liittyä johonkin kuoroon.

Lue lisää »


                               

Kiinnostaako kuorolaulu?

KIINNOSTAAKO KUOROLAULU?

Nyt on loistava aika liittyä porukkaan, uuden ohjelmiston harjoittelu on juuri aloitettu ja laululeirillä parin viikon päästä on oiva hetki päästä tutustumaan porukkaan syvemminkin kuorolaulun ja harjoittelun merkeissä!

TULE MUKAAN!  

 SVL@salonviihdelaulajat.fi tai p. 0405149569 /puheenjohtaja Terhi Palin

 

 

 

  

Salon Viihdelaulajat on neliääninen sekakuoro,
jossa on noin 30 laulajaa – kaikki salonseutulaisia laulun harrastajia. 

Salon Viihdelaulajat on Suomen vanhin viihdekuoro.

Kuoro vietti 50-vuotisjuhlaansa syksyllä 2014.

Salon Viihdelaulajat harjoittelee torstaisin klo 18.30─20.30

Alhaisten koululla Salossa.  

HALUATKO MUKAAN? Ilmoittaudu koelauluun täältä

Kuoroa on johtanut vuodesta 2011 lähtien Roope Pelo.

 

 

 Tietosuojahuomio

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi.

Hyväksytkö tämän?