Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Minäkö laulajaksi kuoroon?

Julkaistu 07.11.2018

Paula Vesala laulaa: ” Mä synnyin siellä missä tytöt ei soita kitaraa…”

Ja minä synnyin siellä missä pojat ei laulaneet kuorossa. Ainostaan vanhat miehet ja naiset lauloivat kuorossa. Lisäksi kuorossa lauloi oma isäni ja lauloihan kaverini Vahteran isä myös sekä naapurin Kalle.

Lue lisää »

OHJELMISTOPOLITIIKKAA

Julkaistu 08.10.2018

Wikipedian mukaan sana politiikka tulee antiikin kreikan kielen sanasta politikos. Se on tarkoittanut ’kansalaisia koskevaa’ eli käytännössä toisiin ihmisiin vaikuttamista maailmanlaajuisesti, kansallisesti tai yksilöllisesti. Voiko siis kuoromme ohjelmistopolitiikka olla globaalia, kansallista tai yksilöllistä vaikuttamista? Kyllä se minusta voi olla. Muutamin esimerkein pyrin kuvaamaan oman kokemukseni kuoron ohjelmistopolittikan vaikutuksista.

Lue lisää »

Sopraano olikin mies

Julkaistu 05.09.2018

Olen laulanut Salon viihdelaulajissa ykkösbassona viime syksystä lähtien. Älkää olko huolissanne; muutamat miehet ovat vajonneet vielä alemmaksi.

Kaikkiaan olen laulanut kuorossa kolmisen vuotta, joten olen näissä hommissa vasta aloitteilija.

Vaikka me kaikki olemme omia persooniamme, kuorolaulajissa on kokemukseni mukaan jotain hienolla tavalla samaa. Sen voi tiivistää yhteen sanaan: tervetuloa. Olen tuntenut itseni tervetulleeksi joukkoon heti koelaulusta alkaen. Oma paikka kuorossa ja läheisimmät toverit ja tukijat ovat löytyneet helposti.

Lue lisää »

Kun laulattaa!

Julkaistu 06.06.2018

Eija! Eija ehdotti, että tulepa Viihdelaulajiin. Ehdotusvuosi oli vielä liian kiireinen opiskeluni vuoksi, mutta v. 2004 kesän jälkeen sovin pääsykoeajan silloisen kuoronjohtajan Johannan kanssa. Läpäisin ja saman tien jäin harjoituksiin. Syksy olikin heti tehokasta lauluharjoitusta, koska joululaulut piti saada esityskuntoon ja äänittää levyksi vielä ennen joulua. Eija oli ehdottaessaan kuoroa ajatellut minut sopraanoihin, mutta Johanna sijoitti minut ensin ylempään alttoon ja sieltä joulun jälkeen alempaan alttoon. No, alttoahan olen aina ennenkin laulanut.

Lue lisää »

KUOROLAULUA PUOLI VUOSISATAA

Julkaistu 02.05.2018
Lue lisää »

Mainoksen uhrina viihdelaulajiin

Julkaistu 04.04.2018

Laulaminen on ollut lähellä sydäntäni, pienestä lähtien. Kuorolaulu-ura alkoi alakoulun kuorosta muuttuen luokka-asteen vaihtuessa yläkoulun ja lukion kuoroon sekä musiikkiopiston kuoroihin. Opiskelujen aikana kuorolaulu vähän jäi, mutta musiikki pysyi muussa muodossa rinnalla koko ajan.

Työuran alussa laulaminen tuli taas vahvemmin kuvioihin mukaan, kun liityin opettajien sekakuoroon. Tuon kuoron toiminta hiipui pikkuhiljaa johtajan jäätyä eläkkeelle. Kuorolaulusta taas innostuneena jäi kuitenkin halu laulaa sekakuorossa ja aina silloin tällöin mieleen pulpahti ajatus, että pitäisikö liittyä johonkin kuoroon.

Lue lisää »

Synnytyspolttoja

Julkaistu 10.03.2018

Viime joulukuun joulukonsertin jälkihuumassa kuoro on helmikuussa nauhoittanut joululauluja oikein niimpal viimeisen päälle. Jo joulukonsertissa saivat kuulijat nauttia kuoron ohella upeasta bändistä ja tämä sama bändi on ollut taustalla myös levyn teossa. Taustapumppu käytti yhden lauantaipäivän Raja-audion tiloissa toteuttaen kuorolle hienon alustan, minkä päälle toteuttaa joulun tunnelmaa, eikä toki vain alustan, joka biisissä on niin mahtavia helmiä, ettei kuivin silmin kuuntele vielä muutamankaan kerran jälkeen. Tuleva levy ei ole perinteinen cd, eikä myöskään sisällä täyttä cd- levyllistä vaan on ytimekäs ja laadukas joulutervehdys, joka varmasti tulee ensi joulun alla soimaan monessa soittimessa.

Lue lisää »

Ajatuksia musiikista ja laulamisesta

Julkaistu 07.02.2018

”Miltäköhön sun ääni kuulostais jonkun ammattilaisen mielestä?” ”Sä voisit mennä johonkin kuoroon laulamaan.” kertaan sanoja, joita minulle on lausuttu vuosia aikaisemmin. Ajassa, jossa musiikki oli elämässäni sijoitettu juhlahetkiin; silloin kun pääsee paikkaan, missä on piano tai on itsellä aikaa. Vuodet kuluivat näin ja lopulta koitti se hetki, kun minulla oli asunto, johon saatoin hankkia oman pianon. Nyt voisin itse päättää, milloin tuo juhlahetken aika olisi.

Lue lisää »

Uusi vuosi, uudet kujeet

Julkaistu 03.01.2018
Lue lisää »

Ensimmäisen vuoden kuorokokemuksia

Julkaistu 06.12.2017

Muutimme Saloon reilu vuosi sitten mieheni kanssa. Itse olen paluumuuttaja, 33 vuotta ehdin asua muualla. Ennen muuttoamme Saloon asuimme Veikkolassa, ja lauloin vajaat viisi vuotta Veikkolan Viihdelaulajissa. Halusin uusvanhassa kotikaupungissanikin jatkaa kuorolaulua. Salon Viihdelaulajat oli minulle toki nimenä tuttu kuoro jo nuoruusvuosiltani, joten selvitin heti muutettuamme, miten kuoroon voisi liittyä. Kuoronjohtajamme Roope kuunteli koelauluni, ja pääsin mukaan kakkossopraanoihin. Koko elämän mittaista kuorokokemusta minulla ei siis ole, kuten monilla muilla kuoromme laulajilla. Laulamisesta olen toki aina tykännyt, niin opiskeluaikojen lauluilloissa kuin partiossakin. (Toisin sanoen varsin kunnianhimotonta lauleskelua Viihdelaulajien laulamiseen verrattuna.)

Lue lisää »


                               

Tietosuojahuomio

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi.

Hyväksytkö tämän?