Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Ajatuksia musiikista ja laulamisesta

Julkaistu 07.02.2018

”Miltäköhön sun ääni kuulostais jonkun ammattilaisen mielestä?” ”Sä voisit mennä johonkin kuoroon laulamaan.” kertaan sanoja, joita minulle on lausuttu vuosia aikaisemmin. Ajassa, jossa musiikki oli elämässäni sijoitettu juhlahetkiin; silloin kun pääsee paikkaan, missä on piano tai on itsellä aikaa. Vuodet kuluivat näin ja lopulta koitti se hetki, kun minulla oli asunto, johon saatoin hankkia oman pianon. Nyt voisin itse päättää, milloin tuo juhlahetken aika olisi.

Lue lisää »

Uusi vuosi, uudet kujeet

Julkaistu 03.01.2018
Lue lisää »

Ensimmäisen vuoden kuorokokemuksia

Julkaistu 06.12.2017

Muutimme Saloon reilu vuosi sitten mieheni kanssa. Itse olen paluumuuttaja, 33 vuotta ehdin asua muualla. Ennen muuttoamme Saloon asuimme Veikkolassa, ja lauloin vajaat viisi vuotta Veikkolan Viihdelaulajissa. Halusin uusvanhassa kotikaupungissanikin jatkaa kuorolaulua. Salon Viihdelaulajat oli minulle toki nimenä tuttu kuoro jo nuoruusvuosiltani, joten selvitin heti muutettuamme, miten kuoroon voisi liittyä. Kuoronjohtajamme Roope kuunteli koelauluni, ja pääsin mukaan kakkossopraanoihin. Koko elämän mittaista kuorokokemusta minulla ei siis ole, kuten monilla muilla kuoromme laulajilla. Laulamisesta olen toki aina tykännyt, niin opiskeluaikojen lauluilloissa kuin partiossakin. (Toisin sanoen varsin kunnianhimotonta lauleskelua Viihdelaulajien laulamiseen verrattuna.)

Lue lisää »

Elämänmittainen punainen lanka

Julkaistu 01.11.2017

Eipä osannut aikanaan nuori opiskelijatyttönen Eija ennustaa, mikä merkitys kaikilla hänen vapaa-ajan valinnoillaan tulisi olemaan elämän pitkässä punaisessa langassa.

Lue lisää »

Arkihuolesi kaikki heitä..

Julkaistu 08.10.2017

Laulaminen kuorossa tarjoaa minulle tilaisuuden unohtaa arkihuolet ja työasiat kerran viikossa kahdeksi ja puoleksi tunniksi. Esiintyminen ja varsinkin eturivissä laulaminen antavat varmuutta muuhunkin esiintymiseen, esimerkiksi työelämässä.

Aloitin Salon Viihdelaulajissa elokuussa vuonna 2004. Minua vähän mietitytti, että mihin porukkaan oikein liityin kun muutama kuorolainen tuli harjoituksiin tonttulakki päässä. No, tämä johtuikin siitä, että harjoittelimme joululevylle tulevia lauluja.

Lue lisää »

Kuorolauluharrastus isän perintönä

Julkaistu 06.09.2017

Viime aikoina on julkaistu runsaasti erilaisia tutkimuksia kuorolaulun parantavasta voimasta. Kuorossa laulamisen on todettu edistävän terveyttä, hyvinvointia ja elämänlaatua. Yhdessä laulamisen on todettu olevan myös erinomaista aivojumppaa. Ja kuin bonuksena kaikelle tälle tulevat ne lukuisat, pysyvät ihmissuhteet, jotka kuoroon kuuluminen synnyttää.

Lue lisää »

Irti arjesta ja sen yläpuolelle

Julkaistu 02.08.2017

Miten ihmeessä ne Waterloon kertsin sanat nyt menivätkään… tuliko ensin se ”knowing my fate is to be with you” vai se ”finally facing my Waterloo”… Ennen kuoron esiintymistä on pakko kerrata omat laiskanläksyt, eli ne kohdat kappaleista, joita ei vieläkään ole oppinut ulkoa, vaikka esitykseen on enää muutama päivä. Auto on hyvä paikka treenata. Siellä saa vetää korkealta ja kovaa, ja tarvittaessa väärinkin – kukaan ei ole kuulemassa. Ei häiriinny lapsi, mies eikä kissa.

 

Lue lisää »

Laatuaikaa parisuhteelle

Julkaistu 05.07.2017

Syksyllä tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun puolisoni kanssa päätimme pitää erityistä huolta parisuhteemme hyvinvoinnista. Niinpä liityimme yhdessä Salon Viihdelaulajat -kuoroon, koska yhteistä harrastustahan pareille yleisesti suositellaan. Hyvin on toiminut, asumme vieläkin samassa osoitteessa.

Lue lisää »

Musiikista saa voimaa ja energiaa

Julkaistu 07.06.2017

Musiikki on kuulunut elämääni lapsesta saakka. Suurin kiitos kuuluu kummitädilleni, joka on laulattanut minua, kuljettanut lapsikuoroon ja pianon soittotunneille. Musiikki on ollut vahvasti läsnä lapsuudenkodissani joka ikinen päivä. Ehkä tällä on ollut suuresti vaikutusta musikaalisuuteeni sekä siihen suuntaan, joka on myöhemmin vaikuttanut elämäni valintoihin.

Lue lisää »

Savolaisesta laulajasta Salolaiseksi

Julkaistu 03.05.2017

Äiti lauloi. Pieni lettipäinen tyttö heräsi päiväuniltaan – turvallisuuden tunne sielussaan. Joskus hän käpertyi veneen kokkaan, kun vanhemmat lähtivät soutelemaan. Souturetkellä äiti ja isä lauloivat niin, että rannat raikuivat. Rantasipi tiuskutti omaa ilonpitoaan, airot kauhoivat aaltoja ja taivaanrannan purppuraiset pastellisävyt heijastuivat pelityyneen Puulaveden pintaan.

Tyttö varttui. Savolaisesta tuli salolainen, kun Amor puuttui peliin. Pian hän pääsi letittämään omien tyttäriensä hiuksia. Ajatus laulamisesta alkoi kummitella mielessä. Mistäköhän löytyisi sopiva porukka?

Lue lisää »


                               

Tietosuojahuomio

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi.

Hyväksytkö tämän?