Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

 AJANKOHTAISIA TAPAHTUMIA:

 

NYT LIPUT JA OHEISTUOTTEET MYÖS VERKKOKAUPASTA!

 

KIINNOSTAAKO KUOROLAULU?

 

Nyt on loistava aika liittyä porukkaan, TULE MUKAAN!  

 

 SVL@salonviihdelaulajat.fi tai
p. 0405149569 /puheenjohtaja Terhi Palin

 

 

 

 

Olemme mukana
Taiteiden Yässä!

 

http://www.sss.fi/2017/05/laululla-tukea-hermannissa-myos-uudelle-opetussuunnitelmalle/

 

Salon Viihdelaulajat
Live In Concerts 1965 - 1979
Nyt myynnissä hintaan 2€

saatavana kuorolaisilta sekä kuoron tapahtumissa

 

Live in Concerts & Fiilistellen -levyt yhteishintaan 4€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Yläpalkin kuva kuorosta Toukokuussa 2019 Nummelassa

Kun laulattaa!

Julkaistu 06.06.2018

Eija! Eija ehdotti, että tulepa Viihdelaulajiin. Ehdotusvuosi oli vielä liian kiireinen opiskeluni vuoksi, mutta v. 2004 kesän jälkeen sovin pääsykoeajan silloisen kuoronjohtajan Johannan kanssa. Läpäisin ja saman tien jäin harjoituksiin. Syksy olikin heti tehokasta lauluharjoitusta, koska joululaulut piti saada esityskuntoon ja äänittää levyksi vielä ennen joulua. Eija oli ehdottaessaan kuoroa ajatellut minut sopraanoihin, mutta Johanna sijoitti minut ensin ylempään alttoon ja sieltä joulun jälkeen alempaan alttoon. No, alttoahan olen aina ennenkin laulanut.

Kuoroporukkaan oli helppo tulla; sydämellistä ja aitoa välittämistä, huolenpitoa stemmojen haltuunotosta. Alttojen omat harjoitukset sisälsivät myös runsaasti hauskanpitoa laulamisen ohella. Alkuaikoina torstain kuoroharjoitusten välillä oli ”kaffepaussi”, se lujitti kuorolaisten keskinäistä kanssakäyntiä: vapaan rupattelun hetket! Samaa kuoroyhteisön lujittumista vahvistavat myös konserttimatkat esiintymään niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kun esim. Saksan matkalle sai ottaa mukaan myös perheenjäseniä, tuttuus ja yhteenkuuluvuus kohosi huimasti.

Kuoroon kuuluu myös yhdistysten normikäytännöt – on puheenjohtaja, sihteeri, hallituksen jäsenet. Nerokkaasti punottuun toimintaan on nimetty toimikuntia, järjestelyjen tekemiseen löytyy aina siihen nimetyt jäsenet. Lähes jokaiselle kuorolaiselle kuuluu jokin erityistehtävä. Myös palkkiojärjestelmä toimii hyvin: ansioituneimmat kuorolaiset saavat tunnustuksen.

Kuorolaisen viikossa kohokohtana on siis torstain kuoroharjoitus. Tähtäimessä on kulloisenkin ohjelmiston valmistuminen seuraavaan esiintymiseen. Pelkkä torstaiharjoitus ei taida yhdellekään kuorolaiselle riittää – ainakin sanoja pitää tankata sujuvaksi mielellään hyvissä ajoin ennen konserttia. Oman stemman opetteluun saa apuja ääniryhmän omista harjoituksista ja nykyisin myös jaetuista äänitteistä.

Tällä hetkellä elän milteipä lauluähkyä. Laulamiseen kuluu viikoittain runsaasti aikaa: karaokekurssi, bändiporukan harjoitukset ja kuoroharjoitukset esiintymisineen. Kaikkiin pitäisi toki harjoitella omia kappaleita, jotta voisi hyvin omintunnoin mennä kulloiseenkin toimintaan.  Jos ja kun laulattaa – on laulun vuoro! Seuraavaksi voi harrastaa jotain muuta!

 

 

 

 

 

 

Salon Viihdelaulajat on neliääninen sekakuoro,
jossa on noin 30 laulajaa – kaikki salonseutulaisia laulun harrastajia. 

Salon Viihdelaulajat on Suomen vanhin viihdekuoro.

Kuoro vietti 50-vuotisjuhlaansa syksyllä 2014.

Salon Viihdelaulajat harjoittelee torstaisin klo 18.30─20.30

Alhaisten koululla Salossa.  

HALUATKO MUKAAN? Ilmoittaudu koelauluun täältä

Kuoroa on johtanut vuodesta 2011 lähtien Roope Pelo.

 

 

 Tietosuojahuomio

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi.

Hyväksytkö tämän?