Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Laatuaikaa parisuhteelle

Julkaistu 05.07.2017

Syksyllä tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun puolisoni kanssa päätimme pitää erityistä huolta parisuhteemme hyvinvoinnista. Niinpä liityimme yhdessä Salon Viihdelaulajat -kuoroon, koska yhteistä harrastustahan pareille yleisesti suositellaan. Hyvin on toiminut, asumme vieläkin samassa osoitteessa.

Lasten ollessa pieniä yhteisen ajan järjestäminen perheen aikuisille helposti unohtuu. Jokaviikkoinen, säännöllinen kuoropäivä on ollut mainio mahdollisuus sekä rentoutua yhdessä että saada yhteisiä tavoitteita arkisen aherruksen oheen. Treeni-ilta kantaa kaikujaan usein vielä seuraavalle viikolle, kun treeneissä saaduista nuoteista pitää ottaa ”stemmat haltuun”. Itse laulan tenoria ja vaimo on sopraano,  näin kotipianon ääressä tulee tämän tästä vietettyä yhteisiä stemmaharjoituksia. Toimii!

 

Monta mukavaa muistoa kuorosta ja sen toiminnasta on kertynyt vuosien mittaan, sehän on selvä. Porukan mukana olen päässyt esim. saunomaan Volgan rannalla ja uimaan itse joessa, esiintymään Turun konserttitalossa, tai vaikkapa tekemään äänilevyä ja organisoimaan Aikamiehet -kuoron konserttia Saloon. Onpa koettu sekin, miten voidaan esiintyä säkkipimeässä huoneessa pianosäestyksellä, tai korkealla kalliolla vankan tuulen riepoteltavana, jossa ei kuule edes omaa ääntään. Pöytäjuhlissa on kahvia keitetty ja makkaraa myyty, kuoroleireillä saatu lisäoppia ja harjoitusta hyvään äänenmuodostukseen, saunailloissa pidetty hauskaa ihan omatekemien sketsien sun muiden esitysten parissa. Kuorojäsenyys antaa mahdollisuuden todella moninaiseen tekemiseen, jos vain itse niin haluaa.

 

Mutta itse musiikki, se nyt on kuitenkin pääasia. Laulamisella on tutkitusti monia ihmiselle hyvää tekeviä vaikutuksia. Itselläni etualalle - näin iän karttuessa - alkaa nousta dementian hätistely: esityksiä varten laulut kun pitää opetella ulkoa. Kyllähän se touhu aina muutamaa sudokua vastaa… Ja onhan se hienoa, kun kolmekymmentä ihmistä löytää yhteisen sävelen, äänet liittyvät ääniin ja alkavat soida harmoniassa. Siinä kaikkoavat kauas ajatuksista kaikki arjen pienet ja vähän isommatkin huolet. Harjoitusten jälkeen on mieli keventynyt ja kotimatka menee biisejä hyräillessä. Haastettakin riittää ihan sopivasti niin, että pysyy mielenkiinto yllä.

 

Ja onhan se aina harrastuksen huippuhetki, kun koittaa esiintymisen aika: vuorovaikutus yleisön kanssa, tilanteen ainutkertaisuus, ilmassa ja mielessä väreilevä jännitys…Ja ajatus siitä, että musiikin viesti kantaa ihmiseltä toiselle ja ehkä kuljettaa yleisöäkin hyviin tunnelmiin – onhan tämä aika hienoa!

 

Erik Suomela

Kiinnostaako kuorolaulu?

KIINNOSTAAKO KUOROLAULU?

Nyt on loistava aika liittyä porukkaan, uuden ohjelmiston harjoittelu on juuri aloitettu ja laululeirillä parin viikon päästä on oiva hetki päästä tutustumaan porukkaan syvemminkin kuorolaulun ja harjoittelun merkeissä!

TULE MUKAAN!  

 SVL@salonviihdelaulajat.fi tai p. 0405149569 /puheenjohtaja Terhi Palin

 

 

 

  

Salon Viihdelaulajat on neliääninen sekakuoro,
jossa on noin 30 laulajaa – kaikki salonseutulaisia laulun harrastajia. 

Salon Viihdelaulajat on Suomen vanhin viihdekuoro.

Kuoro vietti 50-vuotisjuhlaansa syksyllä 2014.

Salon Viihdelaulajat harjoittelee torstaisin klo 18.30─20.30

Alhaisten koululla Salossa.  

HALUATKO MUKAAN? Ilmoittaudu koelauluun täältä

Kuoroa on johtanut vuodesta 2011 lähtien Roope Pelo.

 

 

 Tietosuojahuomio

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi.

Hyväksytkö tämän?