Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Mainoksen uhrina viihdelaulajiin

Julkaistu 04.04.2018

Laulaminen on ollut lähellä sydäntäni, pienestä lähtien. Kuorolaulu-ura alkoi alakoulun kuorosta muuttuen luokka-asteen vaihtuessa yläkoulun ja lukion kuoroon sekä musiikkiopiston kuoroihin. Opiskelujen aikana kuorolaulu vähän jäi, mutta musiikki pysyi muussa muodossa rinnalla koko ajan.

Työuran alussa laulaminen tuli taas vahvemmin kuvioihin mukaan, kun liityin opettajien sekakuoroon. Tuon kuoron toiminta hiipui pikkuhiljaa johtajan jäätyä eläkkeelle. Kuorolaulusta taas innostuneena jäi kuitenkin halu laulaa sekakuorossa ja aina silloin tällöin mieleen pulpahti ajatus, että pitäisikö liittyä johonkin kuoroon.

Tällainen tilaisuus tuli viime kesänä eteeni ihan yllättäen, kun Facebookia selatessa eteeni ilmestyi Salon Viihdelaulajien ilmoitus, jossa haettiin uusia laulajia. Ihan ensimmäinen mainos ei tuottanut tulosta, vaan asiaa piti pohdiskella ja sulatella, ja miettiä riittäisikö aika kuorolauluun. Se kuitenkin vaatii myös kotitöitä harjoitusten lisäksi. Viimein loppukesästä rohkaisin mieleni ja laitoin viestiä ilmoituksessa olleeseen numeroon. Eipä kestänyt kauaa, kun Mia soittikin takaisin ja juteltiin kaikkea yleistä omasta musiikin harrastuneisuudestani ja laulamistaustastani. Lopulta sovittiin koelaulu muutaman viikon päähän.

Jännittyneenä astelin lopulta kuoron harjoituspaikkaan koelauluun kuoronjohtajan Roopen eteen, ja pääsin mukaan. Siitä alkoikin aikamoinen loppusyksy, kun joulukonsertti odotti joulukuun puolessa välissä, ja kaikki laulut ja stemmat olivat itselleni uusia. Nautin siitäkin huolimatta jokaisella kerralla kuoron soinnista, kun lauletaan koko kuoron kanssa muutamia lauluja aina harjoitusten lopuksi.

Tämä vajaa vuosi kuorolaisena on ollut itselleni ihanaa aikaa. Uusia ihmisiä on tullut ystäväpiiriin koko kuoron verran lisää ja harjoituksiin lähtee aina mielellään. Harjoitukset menevät välillä päällekkäin muiden menojen kanssa, mutta laulujen laulaminen ja harjoitteleminen kotona ja automatkoilla auttaa kappaleiden oppimiseen. Kuorossa laulaminen on lähellä sydäntäni ja nautin laulamisesta. Odotan jo malttamattomana minkälaiselta kuoro kuulostaa, kun kevään konsertin laulut valmistuvat ja hioutuvat esityskuntoon. Tiedän tulleeni oikeaan joukkoon ja nauttivani tulevista haasteista.

Kiinnostaako kuorolaulu?

KIINNOSTAAKO KUOROLAULU?

Nyt on loistava aika liittyä porukkaan, uuden ohjelmiston harjoittelu on juuri aloitettu ja laululeirillä parin viikon päästä on oiva hetki päästä tutustumaan porukkaan syvemminkin kuorolaulun ja harjoittelun merkeissä!

TULE MUKAAN!  

 SVL@salonviihdelaulajat.fi tai p. 0405149569 /puheenjohtaja Terhi Palin

 

 

 

  

Salon Viihdelaulajat on neliääninen sekakuoro,
jossa on noin 30 laulajaa – kaikki salonseutulaisia laulun harrastajia. 

Salon Viihdelaulajat on Suomen vanhin viihdekuoro.

Kuoro vietti 50-vuotisjuhlaansa syksyllä 2014.

Salon Viihdelaulajat harjoittelee torstaisin klo 18.30─20.30

Alhaisten koululla Salossa.  

HALUATKO MUKAAN? Ilmoittaudu koelauluun täältä

Kuoroa on johtanut vuodesta 2011 lähtien Roope Pelo.

 

 

 Tietosuojahuomio

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi.

Hyväksytkö tämän?