Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Musiikista saa voimaa ja energiaa

Julkaistu 07.06.2017

Musiikki on kuulunut elämääni lapsesta saakka. Suurin kiitos kuuluu kummitädilleni, joka on laulattanut minua, kuljettanut lapsikuoroon ja pianon soittotunneille. Musiikki on ollut vahvasti läsnä lapsuudenkodissani joka ikinen päivä. Ehkä tällä on ollut suuresti vaikutusta musikaalisuuteeni sekä siihen suuntaan, joka on myöhemmin vaikuttanut elämäni valintoihin.

Lapsuuden kodistani lähdettyäni olen edelleen jatkanut musiikkiharrastuksia mm. laulutuntien ja kuoron merkeissä. Onpa minulla ollut joskus ammatinvalintahaaveena musiikinopettajan ammatti, mutta soittoharrastuksen jäätyä jouduin romuttamaan tämän haaveeni. Musiikilla on ollut suuri merkitys esim. ylioppilaskirjoituksiini valmistautuessa.

Olin jo pitkään ajatellut liittyä johonkin mukavaan kuoroon, jossa lauletaan viihteellistä musiikkia, mutta opiskelu ja vuorotyö siirsivät päätöstäni. Päätös Viihdelaulajiin liittymisestä tuli yhdessä sisareni kanssa, kun näimme lehdessä ilmoituksen, jossa kuoroon haettiin laulajia. Tuumasta toimeen, aloitimme kuorossa syksyllä 1999. Odotin tällöin esikoistani ja ajatuksena oli, että jäädessäni äitiysvapaalle, olisi mukavaa, jos vauvan hoidon lisäksi tapaisin muita ihmisiä ja saisin itselleni kivan harrastuksen.

Niinpä vuodet kuorossa ovat hurahtaneet ja kaikki kolme lasta kasvaneet tässä ajassa teini-ikäisiksi. Iso kiitos kuuluu myös tukiverkostolleni: miehelleni ja isovanhemmille, jotka lapsien kasvatuksen ohessa ovat mahdollistaneet harrastukseni. Ilman heitä en olisi pystynyt käymään harjoituksissa ja konserteissa. He ovat ymmärtäneet, miten tärkeä harrastus tämä on ollut minulle.

Kuorossa oleminen ei ole minulle ollut pelkästään laulamista, vaan olen tämän lisäksi toiminut kuoron rahastonhoitajana vuodesta 2006 vuoteen 2014 saakka. Tämän tehtävän ansiosta kiinnostuin edelleen opiskelemaan taloushallintoa ja niinpä olenkin saanut harrastukseni myötä itselleni uuden, kuoron ulkopuolisen ammatin. Vuonna 2015 alkaen perustimme kuoroon tilitiimin, johon kuuluu kolme henkilöä. Tällä tavalla jaoimme rahastonhoidollisia tehtäviä kuoron sisällä.

Kuorossamme parasta on yhdessä tekeminen ja suunnittelu. Meillä on viime vuosina ollut erilaisia musiikillisia teemoja. Myös kuorosovitusten myötä, on innostavaa ollut laulaa uudenlaista, ajan hengen mukaista musiikkia. Myös erilaiset kuoromatkat sekä koti- että ulkomailla ovat rikastuttaneet ja avartaneet kuoroharrastusta monella tapaa. Ja se energia, jonka saat, kun kuoroharjoituksista lähdet kotiin, on aivan uskomaton tunne. Suosittelen ehdottomasti kuorossa laulamista!

 

Tietosuojahuomio

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi.

Hyväksytkö tämän?