Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Soolopäivä

Julkaistu 10.04.2017

Heippa kaikille!

…arvatkaa mitä??...kerrankin mulla on soolo, just nytJ

Tämä tuli vähän yllättäen tähän vapaapäivän kiireiden keskelle, mutta aina sitä muutaman rivin ehtii kirjoittamaan rakastamansa harrastuksen nimissä.

Muistan hyvin sen kun tulin ensimmäisen kerran kuoroon. Olin kollegani kanssa autossa ja juteltiin niitä näitä, kunnes sanoin ääneen toiveeni päästä joskus laulamaan jonnekin jotakin ja hän kysyi että antaisin siinä samalla näytteen taidoistani. Esitin siinä sitten jonkinlaisen pätkän…en muista mitä hän sanoi, mutta mielestäni hän ei ollut kovin vakuuttunut tai/saatikka vaikuttunut kyvyistäni laulajana.

 Siinä ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun näin lehdessä Salon viihdelaulajien ilmoituksen, jossa haettiin laulajia kuoroon ja kun olin niin intoa täynnä laulamisesta, päätin soittaa ja kysyä huolitaanko minua.

Mia vastasi ja pyysi tulemaan koelauluun. Minua jännitti tietenkin ihan kamalasti, kun Johanna ja Matti sitten koelaulatti minua. En muista edes mikä biisi, mutta kai sitten jotenkin olin pysynyt nuotissa, kun täällä kerran kirjoittelen.

Minua AINA jännittää kamalasti…ensimmäinen keikkani oli työväentalolla viihdelaulajien pöytäjuhlissa, joissa kuoro esitti kolme kappaletta siinä aluksi. Olin vielä niin uusi laulaja että sain pitää nuotit…ihan turhaan…kun yritin jossain kohtaa saada jotain apua nuoteista, huomasin piteleväni nuotteja väärinpäin käsissäni. Ihan kamalaa, eturivissä vielä, varmasti kaikki huomasi…tai näin minä tietenkin ajattelin.

Olen laulanut nyt yli 20v. ja iloinen siitä, että olen löytänyt maailman parhaan harrastuksen ja näin hyvät kaverit kaupan päälle. On aika hienoa ollut päästä nauttimaan kolmen niin erilaisen kuoronjohtajan taidoista, mutta yksi asia on ollut aivan mahtavaa…etenkin alkuaikoina, kun kuorolla oli tapana järjestää karonkat, joissa oli todella upeita spektaakkeleita. Muistan etenkin muotinäytökset, kuten pillihousut= housut joissa oli pillejä kiinni tai miesten urheiluesitykset, altoilla oli se yks hyvä (mihin tehtiin niitä lisävarusteita) ym. näitä minulla on hiukan ikävä.

Onneksi järjestetään sentään seminaarimatkoja. Ne ovat todella tärkeitä asioita, jolloin voidaan hoitaa sitä kuorolaulajan sosiaalista puolta, niin pidetään huolta meidän yhteisöllisyydestä (onkohan tuota sanaa edes olemassa) no kuitenkin, tässä tulivat nyt minun terveiseni kuoron päiväkirjaan.

Kirsi Monerris

Seuraavaksi haasteen saa Pirjo-Riitta Karjalainen

Tietosuojahuomio

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi.

Hyväksytkö tämän?