Julkaistu 05.11.2019

Kun katselee erilaisia kuoroja, saattaa huomio kiinnittyä kuoron yhtenäiseen ilmeeseen. On samanlaiset housut/hameet/paidat päällä tai jos vaatteet eivät ole samanlaiset, niin selkeästi kaikki kuitenkin noudattavat jotain tiettyä sovittua värikoodausta. Pienet kuorot voivat helposti sopia esiintymisvaatteistaan keskenään. Isomassa kuorossa alkaa mielipiteitä olla sen verran, että yleisempää on koota muutamasta kuorolaisesta pukutoimikunta, joka miettii esiintymisasut jokaiseen esiintymiseen.

Pukutoimikunta siis tapaa ennen esityksiä ja miettii minkälainen vaatetus sopisi esitettäviin kappaleisiin ja konsertin teemaan, ja kertoo päätökset sitten muille kuorolaisille. Esiintymisasuissa pyritään käyttämään jo olemassa olevia kuoropukuja tai sitten kuorolaisten omia vaatteita tietyin väriteemoin. Käytössä on ollut esim. sini-valkoista/pastelli+farkku/joulunvärit-teemaa.

Salon Viihdelaulajien pukutoimikunta on viime vuotena ollut suuren haasteen edessä, kun kuorolle on hankittu uudet esiintymisasut. On istuttu kahvilassa ja kuppilassa, ja mietitty värejä, erilaisia kuoseja ja mekkomalleja. Nettisivuilta on haettu inspiraatiota malliin, joka sopisi kaikille ja olisi vielä mieluinen pitää päällä. Keväällä päädyttiin malliin, joka ompelija kertoi olevan helppo muokata eri vartalomalleille sopivaksi.  

Kankaiden hakureissulla käytiin lähellä ja kauempana ihmettelemässä erilaisia kankaita ja laskemassa mikä riittäisi koko kuorolle. Olimme jo todenneet, että a) kangaskauppoja ei ole enää niin paljon kuin ennen ja b) jos löytyykin kiva kangas, sitä ei välttämättä saa niin paljon, että siitä riittäisi koko kuorolle. Lopulta netin kautta bongasimme Kangas-Mallan Kuusjoella. Suuntasimme auton nokan kohti Kuusjokea ja kävimme katsastamassa ensisijaisesti nettikauppana toimivan kangaskaupan. Matka osoittautui kannattavaksi ja uudet mekko- ja liivikankaat löytyivät sieltä.

Kangas-Mallassa kyselimme samalla, että tunteeko omistaja yhtään ompelijaa. Saimme Heddyn yhteystiedot ja matka jatkui suoraan hänen luokseen, vain parin kilometrin päähän. Heddyn hyvä ompelutarjous meni hallituksessammekin läpi ja viimein oli kankaat ja ompelija saatu uusille kuoroasuille.

Syksyn alussa otettiin kuorolaisista mittoja esiintymisasuja varten. Vielä oli edessä mallikappaleen sovitus ennen varsinaisten mekkojen ompelua. Ompelijan kanssa piti myös sopia monista pienistä asioista ja suurista linjoista kuten kaula-aukon mallista, hihojen ja he

Tervetuloa siis katsastamaan Salon Viihdelaulajien uudet esiintymisasut ja kuuntelemaan elokuvamusiikkia Chaplinista Frozeniin lauantaina 9.11.2019 klo 17.00 Kivaan!lman pituudesta. Lähempänä tulevaa konserttia on ollut mekkojen ja liivien sovitusta, sisälleottoa sieltä ja tuolta, kaula-aukon kuvittelemista valmiina ja helman lyhennystä. Tällä viikolla mekot ja liivit lopulta valmistuvat ja ovat kuorolaisten päällä ensi kertaa kokonaisuutena lauantain elokuvamusiikkikonsertissa.