Paula Vesala laulaa: ” Mä synnyin siellä missä tytöt ei soita kitaraa…”

Ja minä synnyin siellä missä pojat ei laulaneet kuorossa. Ainostaan vanhat miehet ja naiset lauloivat kuorossa. Lisäksi kuorossa lauloi oma isäni ja lauloihan kaverini Vahteran isä myös sekä naapurin Kalle.

Nyt nelikymppisenä tuo lapsuuden ajatusmalli hieman hymyilyttää. Itsekin isänä, en koe olevani mitenkään vanha. Ja nyt kun mietin, niin samaa ikää taisivat silloin edustaa isäni, Vahtera ja Kalle.

Mitä siis on tapahtunut, koska minäkin olen nyt kuorossa mukana laulamassa? Yksi syy saattaa olla siinä, etten osaa soittaa mitään instrumenttia kunnolla, jotta voisin säestää itseäni. Ja toinen syy, ettei muuten vaan tule laulettua. Joten kuoroon liittymällä tulisi edes kerran viikossa laulettua. Ja ehkä siellä muiden mukana olisi myös helpompi laulaa? Siis kuoroon…

Olin Salonjokilaaksossa nähnyt artikkelin, jossa kuoronjohtaja Roope 

Pelo kertoi uusia laulajia mahtuvan mukaan. Roopen tiesin erinomaiseksi laulajaksi ja iloiseksi persoonaksi, joten otin häneen yhteyttä ja sovittiin aika koelaululle. Koelaulun kautta mukaan Salon Viihdelaulajiin tenoria laulamaan.

Olen nyt ollut mukana noin 1,5 vuotta. Laulut eivät paria poikkeusta lukuun ottamatta ole niitä joita kuuntelen vapaa-ajalla. Kuorossa laulaminen on kuitenkin ollut mukavaa. Omaa haastetta tuo oman stemman opettelu. Onneksi muilta tenoreilta on saanut apua, etenkin Karilta. Ja siinä olin väärässä, että edes kerran viikossa saisi laulaa. Omien stemmojen opettelu vaatii myös kotitöitä. Ja kotityöt kannattaa tehdä hyvin. Silloin harjoituksissa ja etenkin esityksissä pääsee keskittymään laulamiseen ja voi nauttia tunnelmasta. Kuorolaulu on lisännyt muutenkin kiinnostustani lauluun. Joten suosittelen kuorolaulua hyvänä harrastuksena myös muille. Näin jälkikäteen on yksi ajatus noussut mieleen: Miksi en mennyt mukaan jo aikaisemmin?

Teppo Rantanen