Viime joulukuun joulukonsertin jälkihuumassa kuoro on helmikuussa nauhoittanut joululauluja oikein niimpal viimeisen päälle. Jo joulukonsertissa saivat kuulijat nauttia kuoron ohella upeasta bändistä ja tämä sama bändi on ollut taustalla myös levyn teossa. Taustapumppu käytti yhden lauantaipäivän Raja-audion tiloissa toteuttaen kuorolle hienon alustan, minkä päälle toteuttaa joulun tunnelmaa, eikä toki vain alustan, joka biisissä on niin mahtavia helmiä, ettei kuivin silmin kuuntele vielä muutamankaan kerran jälkeen. Tuleva levy ei ole perinteinen cd, eikä myöskään sisällä täyttä cd- levyllistä vaan on ytimekäs ja laadukas joulutervehdys, joka varmasti tulee ensi joulun alla soimaan monessa soittimessa.

Varsinaiset synnytyspoltot eli äänitykset koettiin helmikuun puolivälissä Salon lukiolla. Raja-audio eli Laaksosen Kari ja lukion ääniporukka Heikuran Markon vetämänä näyttivät hienosti meille laulajille miten tarkkaa puuhaa ammattimainen äänitys on alkaen ihan mikrofonien asettelusta ja kuinka helpon näköistä se on, kun sen osaa. Viikonloppu oli rankka, rohinoita ja kolotuksia karkotettiin urakallaja porukalla mutta lopputulos mielessä oli se myös ihanaa samaan aikaan. Ottoja tehtiin eri kokoonpanoilla ja koko porukalla. Välillä kuunneltiin tulosta ja taas hiottiin jotain kohtaa.

Kuva: Kari Paananen

Seuraavana alkoikin johtajamme Roopen ja äänittäjämme Karin urakka. Eri otoista hiottiin, leikattiin ja liimattiin se paras palapeli. Puheenjohtajana minäkin käytin pestiäni sen verran hyödyksi että kävin yhtenä iltana seuraamassa prosessia. Hienoa seurata ammattilaisia työssään. Vaikka itsekin kuvittelin tarkalla korvalla kuuntelevani tuotoksia, se tarkkuus ja nopeus, jolla muuvit tapahtuu siellä miksauspöydän ääressä… huh!

Kuoron oma Kari, eli Paanasen Kari, joka dokumentoi jo äänitysviikonloppua kameralla käväisi myös studiolla tallentamassa levynteon tätä vaihetta. Ja allekirjoittanutkin sai sanoa sanansen tulevaan making-of – tallenteeseen. Eli siitä tulee sitten muuten TOSI hyvä. Ei kun ihan mahtava, eikun…  Noh, en niitä vuorosanoja muistanut silloin studiollakaan.

Nyt on siis kuitenkin kuoron osuus tehty ja kaikille tekee varmaan hyvää ottaa pieni aikalisä joululauluihin. Seuraavaksi puikkoihin palaa mahtava äänittäjämme Kari, joka sitten taikoo levylle sen viimeisen tunnelman ja nostaa esille myös ne bändin helmiosuudet. Vielä on edessä tietenkin myös levyn painatus ja markkinointi, ei ihan pieniä juttuja nekään.  Niihin liittyen meillä onkin hanke käynnistymässä, mutta siitä lisää tuonnempana. Onneksi seuraavaan sesonkiin onkin vielä kesän verran matkaa!