Vaikka Salon Viihdelaulajat onkin Suomen vanhin viihdekuoro, sana viihde tuo mukanaan jo lähes velvoitteen jonkinmoisesta uusiutumiskyvystä ja ketterästä muutoksesta nykymaailman tuulissa. 

Tänä vuonna tuulet puhaltavat Viihdelaulajissa monelta suunnalta. Monivuotinen puheenjohtaja Mia Blomqvist luovutti puheenjohtajan pestin allekirjoittaneelle. Otan tämän valtuutuksen vastaan toki intoa puhkuen, mutta samalla myös nöyrin mielin. Mian jäljiltä puheenjohtan saappaiden kantamisessa on haastetta kenelle tahansa ja muualta muuttaneena koen yhtenä haasteena oman paikallisverkostoni pienuuden, vaikka toki savolaisena sen kasvattamista en ongelmaksi koekaan. Onneksi Mia jatkaa kuoron riveissä muuten ja muu hallitus varmasti paikkaa paikallistuntemusta.

On toki Viihdelaulajilla menossa muutakin. Keväälle on suunnitteilla yhteistyökonserttia äitienpäivän tienoille ja syyskausi onkin sitten pelkkää puhuria, ideoita ja toteutuksia on vaikka mitä, mutta pidettäköön ne salaisuutena vielä jonkun aikaa!

Uusiin projekteihin liittyen, nyt on hyvä hetki uusille laulajille aloittaa kuorolaulu! Aloitamme uuden ohjelmiston treenaamisen pikku hiljaa, joten mukaan pääsee tässä vaiheessa vuotta mukavasti. Haluamme myös kantaa kortemme kekoon Salontekeväisyystalkoissa. Opiskelijat saavat tuntuvat alennukset jäsenmaksuissa, joten laulaminen ei ole rahasta kiinni! Meillä ei tarvita suojia eikä kypäriä (paitsi jotkut, joskus autolla ajaessa tai kävellessä, mutta se on sitten toinen tarina….) eikä sen monimutkaisempia vara-osia tai vimpaimia. Nuottejakaan ei tarvitse osata, kunhan pysyt sävelessä vaikka naapuri laulaa jotain muuta, se riittää pitkälle.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!  Kuorolaulu on ihanaa, välillä rankkaa, aina yhteistoimintaa, kaamoksen, tylsyyden ja dementian torjuntaa, uusi kavereita, mielettömän hienoa yhteishenkeä, kikatusta ja kröhinää vuoronperään. Jos et ole kokeillut, et voi muuta väittää, vai voitko?  

Mukavaa ja musiikintäyteistä vuotta 2018 kaikille!

Terhi Palin, altto